Ось здасте ви ЗНО (здасте, не сумнівайтеся!) Що далі? Багато школярів після 11 класу підуть до університетів. А що до університетів у Європі? Думаєте, це щось дуже дороге та нереальне? Аж ніяк! Можна здобути європейську якісну вищу освіту за кордоном, але ще й безкоштовно. Чехія – одна з найкращих країн для цього, надаючи доступ до освіти без необхідності платити за навчання. Давайте розберемо, як це зробити за кілька кроків:

  1. Виберіть відповідний університет та програму:
    Перший крок (але він може бути і не першим) – вибрати напрямок (Медицина, IT чи щось інше), університет та програму навчання. Чехія пропонує різноманітні освітні програми чеською та англійською мовами. Досліджуйте університети та факультети, враховуючи свої інтереси та кар'єрні цілі.
  2. Перевірте відповідно до вимог надходження:
    Перевірте вимоги вступу до вибраної програми. Зазвичай це включає надання атестата про закінчення середньої школи і проходження вступних іспитів або тестів, якщо це потрібно та пройти нострифікацію (процедуру, яка зробить ваш аттестат дійсним у іншій країні)
  3. Підготуйте документи:
    Підготуйте необхідні документи для вступу, включаючи атестат про закінчення школи, результати вступних іспитів, рекомендаційні листи та інші документи, які можуть знадобитися (на офіційних сайтах вишів є уся інформація)
  4. Пройдіть курси мови та підготовчи курси:
    Дійсно, усі державні ВНЗ Чехії безкоштовні як для чехів, так і для іноземців. Але є нюанс - навчання буде чеською мовою. Але вона досить добре розуміється та вчиться для україномовної людини. Ви можете вивчити мову дома або онлайн. Також можете підготуватися до вступних екзаменів по профільним предметам. Але більш ефективно буде, якщо ви приїдете до країни, будете ходити на курси офлайн, та відразу адаптуватися.
  5. Оформіть візу та проживання:
    Оформіть візу та вирішіть питання проживання. Кімната у гуртожитку буде коштувати 350-400 євро
  6. Насолоджуйтесь навчанням:
    Після завершення всіх процедур приступайте до навчання у вибраному університеті та насолоджуйтесь якісною освітою у Чехії!

Безкоштовне навчання в Чехії доступне всім, хто готовий дотримуватися процесу вступу та виконати необхідні вимоги. Не проґавте можливість здобути вищу освіту в одній з найкрасивіших та історично багатих країн Європи!

А ми вам в цьому допоможемо! Міжнародний Союз Молоді - допомогає студентам з різних країн отримати вищу освіту у країнах Європи та в США. на кожному етапі

З аудіоозвучкою і прикладами

Пройшовши цей онлайн курс від проєкту eXamen.com.ua, ти вивчиш англійські неправильні дієслова (irregular verbs) починаючи з рівня A1 і закінчуючи B2.