Сучасна освіта – це постійне впровадження новітніх технологій в освітній процес. В цьому немає нічого дивного, адже завдяки сучасним технологіям ми отримуємо величезну кількість переваг у повсякденному житті: миттєвий доступ до важливої інформації, можливість вільно спілкуватися з друзями та колегами з інших країн, навіть якщо не розуміємо їхньої мови, швидко ділитися досвідом та отримувати необхідні знання для професійного зростання.

planshet.png

Дистанційне навчання: вибір ідеального гаджета для учня

Годі й казати, що нині Україна опинилася в доволі складних умовах, через що багато шкіл змушені переводити дітей на дистанційну форму навчання. Аби підтримувати контакти з вчителями, віртуально бути присутніми на уроках, спілкуватися з однокласниками, учню потрібен сучасний гаджет з доступом до мережі, вебкамерою, достатньо потужним процесором. Для цієї мети можна вибирати стаціонарний ПК, ноутбук, планшет, і навіть звичайний смартфон. Що ж вибрати?

Планшет для дистанційного навчання

Якщо у вас сучасний планшет від відомого бренду, наприклад iPad Air від Apple, купити який в Україні можна за посиланням https://www.ctrs.com.ua/ru/planshety/brand-apple/, переваги не забаряться:

  • великий дисплей від десяти дюймів з високою роздільною здатністю;
  • вбудовані камери та мікрофони;
  • динаміки зі стереозвучанням;
  • процесор, що підтримує роботу з необхідними додатками для спілкування в онлайн-режимі;
  • iPad працює на базі інтуїтивної та зрозумілої операційної системи iPadOS.

Серед інших переваг, які мають планшети Епл або інших виробників, у порівнянні з ноутбуками чи стаціонарними ПК, можна виділити компактні розміри, тривалий час роботи батареї в автономному режимі, портативність та мобільність. Якщо ж обираєте планшет Apple iPad з підтримкою не лише Вай-Фай, а й роботи від мобільної мережі, навіть у випадках екстреного знеструмлення матимете доступ до мережі Інтернет. Обов'язково матимете змогу оцінити можливість під`єднання бездротової клавіатури та миші, завдяки чому ваш планшет Apple iPad перетворюється на мініатюрний, але потужний ультрабук, котрий можна взяти з собою будь-де.

Переваги ноутбука для дистанційного навчання

Багато батьків надають перевагу ноутбукам. Й вони мають рацію:

  • цей пристрій спеціально створено для навчання та роботи;
  • ноутбуки мають більшу діагональ екрана у порівнянні з планшетами Apple та інших виробників;
  • зазвичай має потужніші характеристики, завдяки чому легше впорається з роботою в режимі багатозадачності;
  • у вільний від навчання час на ноутбуці з легкістю можна запускати ігри та дивитися відео.

Хоча, звісно, є й низка недоліків, основний з яких полягає у тому, що ціна ноутбуків зазвичай вища у порівнянні з планшетами.

Смартфон для навчання

Не кожна сім`я в змозі придбати планшет чи ноутбук своїй дитині. Смартфон також стане непоганим варіантом, адже також дозволяє підтримувати зв`язок зі школою. Проте тривала робота з онлайн-підручниками чи віртуальна присутність на уроках з невеличкого екрана телефона – це велике навантаження на зір дитини.

planshet2.png

Висновки: який пристрій краще обрати

Остаточне рішення приймає покупець. Втім, аби не наражати очі дитини на небезпеку, намагайтесь купувати пристрої з великим та чітким екраном. У цьому сенсі планшет Епл стане ідеальним варіантом, оскільки виробник застосовує фірмову технологію Liquid Retina з щільно впакованими пікселями. Технологія TrueTone дозволяє встановити оптимальні налаштування яскравості та контрасту, завдяки чому дитина добре бачитиме обличчя вчителів та надписи на класній дошці. Також планшет є універсальний та багатофункціональним пристроєм для різних завдань окрім навчання.

З аудіоозвучкою і прикладами

Пройшовши цей онлайн курс від проєкту eXamen.com.ua, ти вивчиш англійські неправильні дієслова (irregular verbs) починаючи з рівня A1 і закінчуючи B2.