Криптокредит – один із найпоширеніших позикових інструментів, де у якості основного активу виступає криптовалюта. Такий варіант кредитування можна розподілити на декілька типів позик, що допомагає обрати той спосіб, який найбільше підходить користувачеві у конкретний період. Зверніть увагу, що перед використанням цього інструменту варто визначитись з програмою кредитування та умовами отримання криптовалюти на сайті чи біржі.

Найбільш поширені варіанти криптопозик

Умови, за якими береться кредит, визначаються торговим майданчиком, з яким ви взаємодієте. Криптозайми можуть бути наступними:

  • Забезпечені. У цьому типі кредитування позичальник надає в заставу (забезпечує) певну суму криптовалюти, яка визначає обсяг позики. Якщо позичальник не повертає позичену суму разом із відсотками, то застава може бути конфіскована. Цей тип крипто-займу зазвичай менш ризикований для кредитодавців, оскільки має забезпечення, а отже – гарантію повернення активів.
  • Незабезпечені. В цьому випадку позичальник не надає в заставу цифрові монети та отримує крипто-кредит на підставі свого кредитного рейтингу та інших чинників. Цей тип позики має вищий ризик для кредитодавця, оскільки він може не мати гарантії повернення коштів, але при цьому і відсоток надання активів також вищий.

Більшість ліквідних торгових платформ використовують забезпечені кредити в криптовалюті, бо це дає змогу захистити кожну зі сторін кредитного процесу.

Де можна брати криптовалюту в кредит

Серед усіх джерел криптокредитування можна виокремити 3 основних:

  • Криптовалютні біржі.

На таких майданчиках ви можете не тільки дивитися ціни на криптовалюту, а й розраховувати на отримання криптопозики від самої платформи через програми кредитування. Це дає змогу швидко знайти доступ до необхідних цифрових монет для різноманітних цілей.

  • Платформи для кредитування DeFi.

DeFi-майданчики дозволяють користувачам надавати та брати кредит у криптовалюті без посередників. Вони використовують смарт-контракти на блокчейні для автоматизації процесу кредитування. DeFi-сервіси надають більше децентралізованих та автоматизованих опцій для користувачів. Проте все одно існують ризики, пов’язані зі зміною курсу криптовалюти, хакерськими атаками та ін..

  • Гаманці.

Криптовалютні гаманці або сервіси дозволяють користувачам надавати та брати у позику цифрові активи, що знаходиться безпосередньо на їхніх гаманцях. Це зручний спосіб отримати монети для торгових потреб. Зверніть увагу, що ви можете використати їх, як забажаєте, у тому числі, щоб і купити крипту для реалізації торгової стратегії.

З аудіоозвучкою і прикладами

Пройшовши цей онлайн курс від проєкту eXamen.com.ua, ти вивчиш англійські неправильні дієслова (irregular verbs) починаючи з рівня A1 і закінчуючи B2.